2023. január 31., kedd

Magyar Avatár, avagy megint szembeszálltunk a globalista aksigyárakkal, ezúttal Nyíregyházán


Ezúttal Nyíregyházán volt egy globalista akkumulátorgyárakhoz köthető üzem környezetvédelmi közmeghallgatása, az indulatok most sem maradtak el. 

A Kölcsey Ferenc utca 12-14 szám alatt, egy konferenciateremben tartott közmeghallgatásra a feldühödött nyíregyháziak, magyarok zömét ugyanis nemes egyszerűséggel nem engedték be, azzal az indokkal, hogy a katasztrófavédelem nem engedélyezi nagyobb létszám befogadását a földszinti terembe. 

Kint rekedtek a Jurta tévé aktivistái, Czetli Balázs és dr. Fórizs Eszter, de kint rekedt Apáti István mihazánkos parlamenti képviselő vagy dr. Sápi Mónika is, a baloldal vásárosnaményi körzeti képviselőjelöltje is a tavalyi választásokról, de akár Zója mama vagy Bene Gábor is.

   

Mint kiderült, a rendelkezésre álló helyek jó részét kormányhű nyugdíjasokkal töltötték fel a szervezők, még a közmeghallgatás hivatalos elkezdése előtt, ezért nem sikerült bejutnia a több száz fős, ideges, a gyárat ellenző, a meghirdetett kezdési időpontra érkező tömegnek az épületbe.  

Végül, kompromisszumos, magyaros megoldásként az egyik oldalgarázs ajtaján, lehajolva, bújva, a rendezvényt felvigyázó rendőrség útmutatásával, egyenként sikerült bejutnia a tömegnek a közmeghallgatásra, ahonnan lassan kiszorultak a kormányhű, kukamódra kuksoló, a helyeket elfoglaló nyugdíjasok és az irányítást átvette a gyárral ellenséges, gyakorlatilag tüntető, transzparensekkel, szlogenekkel érkező ellenállás. 

A közmeghallgatást szervező cég képviselői, valamint a megyei környezetvédelmi főosztály érveit, miszerint ez nem a klasszikus értelemben vett akkumulátor gyár, mint például a CATL gyár Debrecenben, mert ez csak akkumulátor alkatrészeket kíván előállítani, az ellenállók hangos fújolással semlegesítették, "Gödön is ez volt a duma", "Ismerjük jól a farkas és a három kismalac meséjét", kiáltoztak az ellenállók. 

Egy úriember egy hetes munkát fektetett abba, hogy alaposan tanulmányozza a cég nyilvánosan elérhető dokumentációját, abban számos igen súlyos, környezetvédelmi szempontból sokkoló hibát talált, amire a szakértőre nem számító cégvezetők meg a környezetvédelmi főosztály vezető úr is csak hápogva tudtak válaszolni, azt ígérve, hogy a dokumentációt újra átnézik az elhangzottak fényében, mert az engedély ezeknek a hibáknak a kiküszöbölésétől is függ.

   

A Magyar Állami Tulajdonosi Társulás (MATT) tagjai is tettek fel kérdéseket, felhívták a figyelmet, hogy jogilag még mindig a Magyar Köztársaság a magyar állam és nem a Magyarországnak nevezett állam, amellyel elvileg ez a gyár is a szerződést kötötte, úgyhogy a mattosok szerint fennáll a szerződés semmisségének jogesete.

Általánosságban az ellenállók a vízfelhasználást, a termőföld elvesztését, a szennyező hulladék kezelését, a levegő szennyezését kérték számon az üzemen, kifejtve a véleményüket, hogy nem akarják ezt a gyárat. 

Képgaléria:













Videógaléria:




Kapcsolódó:

Botrányba fulladt a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár kapcsán meghirdetett közmeghallgatás (nepszava.hu) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése