2023. január 3., kedd

Noll-Szatmári Enikő is küldött közérdekű bejelentést az elnökasszonynak, hogy gyakoroljon kegyelmet Budaházyékon


Több ezren nézték meg azt a videót a Facebook közösségi oldalon, amelyben Noll Szatmári Enikő, a magyar oltásellenes front egyik ismert aktivistája is kiáll Budaházy György és társai szabadsága mellett, és ismerteti, hogy közérdekű bejelentésben fordult az ügyben Novák Katalinhoz, a magyar elnökasszonyhoz, valamint felszólítja követőit, hogy ők is forduljanak az elnökasszonyhoz hasonló közérdekű bejelentésekkel. 

Enikő a videójában Budaházy Györgyöt Julian Assange-hez, a világhírű antiglobalista ellenállóhoz hasonlította.

Közérdekű bejelentésében Enikő Budaházy György és társai elnöki kegyelemben való részesítését kérte. 

 


 Mint ismeretes, Budaházy Györgyöt és több társát hosszú évek óta hurcolják egy büntetőeljárásban, úgymond terrorcselekményekért, az eljárást most már másodszor próbálják véglegesíteni, a vádlottak előzetesekben is ültek, börtönben is, háziőrizetben is, aztán a végleges ítéleteket megsemmisítették, a vádlottakat szabadlábra helyezték.

Az ügyet azonban másodszor is újratárgyalják, közben az évek telnek, és a vádlottak élete teljesen tönkremegy. A vádlottakat a nép szimpátiája kíséri, tüntetések voltak értük, amelyeken az elnöki kegyelmet kérik, mint a méltánytalan eljárást végre lezáró intézkedést. 

Végül hét személy valóban elnöki kegyelmet kapott, azonban a további vádlottak esetében is csak az elnöki kegyelem jöhet szóba, mivel ezeknek a személyeknek az esetében akár fejenként maximum 17 év fegyházbüntetés is kinéz, az első fokú ítélet alapján. 

Kapcsolódó:

A szürkeállam máris elengedett hét túszt, akiket fogvatartott a Budaházy és társai ügyben (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Írjunk közérdekű bejelentéseket Novák Katalinnak, hogy gyakoroljon kegyelmet Budaházyékon! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése