2023. január 13., péntek

Ketten is beperelték az ESPN sporttévét és a Walt Disneyt az oltáskényszer miatt

                                     

Allison Williams sportközvetítő és Beth Faber rendező is beperelte az amerikai ESPN sportközvetítésekre szakosodott televíziót, valamint annak anyavállalatát, a The Walt Disney Companyt.

Mindkét szakembert kirúgta az ESPN még 2021 végén, mert visszautasították a cég és anyacége által előírt COVID-19 oltási kötelezettséget. Mindkét szakember vallási meggyőződésére hivatkozva utasította el az oltáskényszert, és ahogy a periratokból kiderül, mindkettővel gúnyosan beszélt vallási és világnézeti meggyőződéséről az ESPN humán erőforrás menedzsere (Beth Faber esetében cinikusan megjegyezte, hogy a te Istened bizonyára egy új munkahelyhez fog téged hozzásegíteni).

A periratokból egyébként olyan elképesztő tényekre is fény derül, miszerint az amerikai védelmi minisztérium és a The Walt Disney Company között olyan megállapodás van életben, amely értelmében gyakorlatilag maga a védelmi minisztérium diktálta az óriáscég oltáspolitikáját. 

Ezzel a két újabb perrel már több, mint 1000 per van folyamatban oltás elutasítása miatti elbocsátás témájában az Egyesült Államokban. 

 Angol nyelvű beszámoló a két folyamatban lévő perről és a periratokról:

   

Szerk. megj.: Jómagam több esetben is fordultam a kovidiktatúra alatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, majd ennek a diktatúra általi megszüntetése után az jogutódjához, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala keretén belül működő Egyenlő Bánásmód Főigazgatósághoz, és pontosan vallási meggyőződés alapú hátrányos megkülönböztetésre is hivatkoztam, sajnos a balkáni magyar joggyakorlat még egyetlen ilyen, egyértelmű hátrányos megkülönböztetést sem ismert el és szankcionált. (Például a nagy port kavart veszprémi Historia Hangvilla Étterem esetében, akik fehér és barna tárcákkal különböztették meg az oltottakat az oltatlanoktól)

 Kapcsolódó: 

ESPN Sued Over Vaccination Mandates By Former Sideline Reporter And Producer (deadline.com)

Barna tálca, fehér tálca. Nyilván az Egyenlő Bánásmód Főigazgatósághoz fordult a Korona Igazsága csoport (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése