2023. március 9., csütörtök

Lássuk, mit szól Müller Cecília a legújabb Cochrane tanulmányhoz, amely leszögezi, hogy a maszkok teljesen hatástalanok


Közérdekű adatigénylésben fordultam Müller Cecília országos tisztifőorvoshoz, amelyben az iránt érdeklődtem, hogy az általa vezetett intézménynek, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) van-e tudomása a legújabb Cochrane vizsgálatokról, amelyek kimondják, hogy bármilyen maszk használata teljesen hatástalan volt az ún. "COVID-19 járvány" alatt, de ugyanilyen hatástalanok a maszkok az influenza vagy bármely más légúti megbetegedés megelőzésére. 

Erről a fordulatról a magyar fősodratú, azelőtt teljesen kovidnáci sajtó is beszámolt, sőt, azt is kiemelték, hogy a Cochrane tanulmányok számítanak a tudomány aranystandardjának pontosságuk és megbízhatóságuk miatt. A Cochrane tulajdonképpen a világ legnagyobb és legelismertebb, egészségügyi beavatkozásokat elemző és értékelő nemzetközi szervezete, amelynek székhelye Londonban található, partnerséget ápol az Egészségügyi Világszervezettel, és a wikipédia szerkesztésében is munkát vállalnak. 

A magyar fősodratú is terjedelmes cikkekben számolt be arról, hogy a 2023 januárjában megjelent tanulmány egyértelműen elutasítja az addigi feltevést, miszerint az orrot és szájat eltakaró, bármilyen típusú arcmaszkok hozzájárulhatnak a légúti megbetegedéses járványok megelőzéséhez. Kimondja, hogy az erre a feltevésre alapuló, a COVID-19 alatt gyakorlatilag az egész világon bevezetett maszkhordatási kényszerintézkedések egyáltalán nem, vagy legalábbis nem mérhető mértékben járultak csak hozzá a járvány megállításához. 

Erre a tanulmányra hívtam fel Müller Cecília figyelmét, emlékeztetve őt arra, hogy egy korábbi, szintén általam benyújtott közérdekű adatigénylésre adott válaszában, az influenza 2020 őszi és téli mágikus eltűnése kapcsán azt hazudta, izé, közölte, hogy azért tűnt el az influenza abban a szezonban, mert a COVID-19 ellen bevezetett kényszerintézkedések, köztük a kötelező maszkhordatás annyira hatékonynak bizonyultak, hogy nekik köszönhetően teljesen eltűnt az influenza. 

Közérdekű adatigénylésemben tehát azt kérdezem tőle, hogy az általa vezetett intézménynek van-e hivatalos tudomása erről az ominózus Cochrane tanulmányról, és amennyiben van tudomásuk róla, változtatták-e meg hivatalos álláspontjukat, ami a maszkhordatás egészségügyi hatásait illeti. 




Kapcsolódó:

Megjelent egy kutatás arról, hogy nincs bizonyíték a maszkok hatásosságára (telex.hu) 

Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses (cochranelibrary.com)

Nagyon gáz - Müller Cili szerint a maszk meg a többi NWO hülyeség miatt tűnt el az influenza (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

1 megjegyzés:

  1. Ugyan, ezt már Müller C nagyon korán tudta és mondta:
    https://www.bitchute.com/video/jhKSkCtcxfye/

    VálaszTörlés