2023. március 31., péntek

Nem akarja elárulni Müller Cecília, hogy hallott-e a legújabb Cochrane tanulmányról, ami a maszkokat illeti - de kiszedjük belőle




A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultam, mert Müller Cecília önkényesen nem közérdekű adatnak minősítette azt az információt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) van-e tudomása a legújabb Cochrane tanulmányról, amely kimondja, hogy a mindenféle arcot, orrot és szájat eltakaró maszkok teljesen hatástalanok légúti megbetegedés megelőzésére.

A közérdekű adatot adatigénylésben kértem ki az NNK-tól, amelyben csatolmányként a tanulmányt is közöltem a magyar egészségügyi intézménnyel. 

A Cochrane tanulmányok az egészségügy aranyszabványa, tanulmányaikat tekintik a legtudományosabban megalapozottnak és globális szinten a leghitelesebbnek. 

Azt is kérdeztem a NNK-tól, hogy jelenleg mit gondolnak a maszkok hatékonyságáról légúti megbetegedések megelőzésével kapcsolatosan. 

Müller Cecília válaszában arról tájékoztatott, hogy a kért adatok szerinte nem közérdekű adatok, de a választ megtámadhatom akár bíróságon, akár a NAIH-nál. 

Javaslatát meghallgatva természetesen azonnal felülvizsgálat iránti kérelmet nyújtottam be a NAIH-hoz, arra hivatkozva, hogy maga Müller Cecília vagy Galgóczy Ágnes is, a NNK két vezetője, számos alkalommal nyilatkozott akár a televízióban, akár az írott vagy elektronikus sajtóban a maszkok hatékonyságával kapcsolatban. Müller Cecília egyszer még arra is vetemedett, hogy azt állítsa egy hivatalos válaszban (amely választ csatoltam a panaszomhoz), hogy a az influenza 2021-ben a maszkok használata miatt is tűnt el teljesen. 

Továbbá arra is hivatkoztam, hogy az is közérdekű adat, hogy az egyik legfontosabb egészségügyi intézményünk mennyire van tisztában a legújabb és legpontosabb, leghitelesebb egészségügyi, orvosi tanulmányokkal.

Hasonló közérdekű adatigénylést Noll Szatmári Enikő, a Vészharang Mozgalom másik tagja is benyújtott, ezúttal a Magyar Orvosi Kamarához, sajnos ugyanezzel az eredménnyel. 

Kapcsolódó:

Nagyon gáz - Müller Cili szerint a maszk meg a többi NWO hülyeség miatt tűnt el az influenza (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Lássuk, mit szól Müller Cecília a legújabb Cochrane tanulmányhoz, amely leszögezi, hogy a maszkok teljesen hatástalanok (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése