2023. március 22., szerda

Bírságot kaphat az a cégtulajdonos, aki nem feliratoztatja cégtábláit magyarul is - a hivatal alkalmazottai a Poliananál jártak

Válaszolt Korodi Attila csíkszeredai polgármester arra a közérdekű panaszomra, amelyet az miatt nyújtottam be a hivatalhoz, mert észleltem, hogy a Petőfi utcában az egyik cég kizárólag román nyelven reklámoz a cég reklámpannón. Csíkszeredában azonban van egy olyan polgármesteri rendelet, amely a reklámpannók építkezési engedélyét a reklámpannó kétnyelvű feliratozásához köti, következésképpen a Poliana kizárólag románul feliratozott cégtáblái így, ebben a formában nem rendelkeznek építkezési engedéllyel.

Közérdekű panaszomra adott válaszában Korodi Atilla csíkszeredai polgármester is megerősítette, hogy az illető cég törvénytelenül jár el, amit a polgármesteri hivatal kiküldött munkatársai észleltek és helyszíni szabálysértési bírságban részesítették a cég tulajdonosát. A bírság összegét a polgármester átiratában nem közölte. 


Kapcsolódó:

Frontálisan támadom Korodit - derogált neki határidőben válaszolni a legutóbbi cégtábla akciómra (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nem alszik a szeredai cégtábla kommandó (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése