2022. december 9., péntek

Balog Márk 21 évesen hunyt el 2 Pfizer oltás után - Nyíregyházán tettünk feljelentést az ügyében


Szabó Pinczinger Cecília és férje, Pinczinger Szabó Gergely valamint jómagam is feljelentést tettünk annak a halálesetnek az ügyében, amely Nyíregyházán történt még év elején, egy 21 éves nyíregyházi fiatal, Balog Márk halálozott el két Pfizer oltás után. Haláláról az ismerősi köréből származó Facebook posztból szerezhettünk tudomást. 

Feljelentésünket arra alapoztuk, hogy nem történt meg a teljeskörű tájékoztatása Márknak az oltások összes lehetséges mellékhatásáról, köztük az oltás után fellépő esetleges szívproblémákról, és pedig az oltást beadminisztráló egészségügyi személyzet gondatlanságát bizonyítja, amely halálhoz is vezethetett.

A feljelentésekben mindhárman hivatkoztunk az Eudravigilance adatbázis adataira, amely a nemzeti gyógyszerészeti intézményekhez lejelentett és onnan az Európai Gyógyszerügynökségnek továbbjelentett, feltételezett oltásmellékhatásokat dokumentál, eszerint az adatbázis szerint több, mint 66000 esetben dokumentáltak Európában szívproblémát a Pfizer oltóanyagok felvétele után.

Hivatkoztunk továbbá a portfolio.hu cikkére is, amelyben tájékoztat, hogy a Pfizer és a Moderna most kezdenek bele az oltóanyagaik hosszú távú mellékhatásainak vizsgálatában, különösen a szívproblémák tekintetében.

Hivatkozunk egy Európai Emberi Jogi Bírósági döntésre is, amely definiálja az oltásmellékhatás fogalmát. 

A Szabó Pinzcinger házaspár még egy extra tanulmányt is csatolt a feljelentéséhez, amely váratlanul elhunyt, mRNS vakcinával oltott személyek hisztopatológiai eljárásokkal való kardiológiai elemzését tartalmazta - a következtetések részben kiemeli a szívizomgyulladás magas valószínűségét egészséges embereknél. 

Mivel ez már a harmadik eset, amelyben Magyarországon feljelentés történt, Debreczeni Ákos és Nagy Petra halála után, és mindhárom halálesetben felmerült gyakorlatilag azonos körülmény, mégpedig a Pfizer oltással való oltottság (kétszeroltottság) ténye, emeltük a tétet és több emberen elkövetett emberölés lehetséges tényállását is vizsgáltatni szeretnénk. 






Kapcsolódó:

Márk még januárban hunyt el, 21 éves volt és úgy tűnik, kétszer oltott (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Veszélyes mellékhatást vizsgálnak a Pfizer és a Moderna koronavírus-vakcinájánál (portfolio.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése