2022. december 10., szombat

Meggyilkolták a Donyecki Népköztársaság egyik parlamenti képviselőnőjét


Ukrán terroristák gyilkolták meg Maria Pirogovát, miközben egy donyecki bevásárlóközpont mellett álldogált és ismerősével beszélgetett. A képviselőnővel és ismerősével konkrétan egy rakéta végzett, amely pontosan oda csapódott, ahol a két személy állt. Sajtóhírek szerint a támadásnak egy harmadik áldozata is volt.

A gyilkosságról térkamerás videófelvétel is van, azon látszik, hogy az áldozatok hallhatták a rakéta süvöltését, mert ösztönösen kissé arrébb menekültek, sajnos pontosan abba az irányba, ahová a rakéta becsapódik. 


A népek önrendelkezési joga alapján a nemzetközi jog szerint jogszerűen megalakult, de sajnos a nemzetközi közösség által el nem ismert Donyecki Népköztársaság parlamenti képviselőnőjének haláláról Denis Pushilin, a köztársaság elnöke számolt be telegram csatornáján.

A 29 éves parlamenti képviselőnő a Donyecki Zeneakadémián végzett, jazz énekesként, halálának pillanatában is zenésztársaival volt együtt. Denis Pushilin szerint Maria egy nagyon szerető ember volt, mindenkin segített, akár a legveszélyesebb helyekre is juttatott el segélyeket a 2014 óta háborúban szenvedő donyecki oroszoknak. Ő találta ki a "Kívánságfa" segélyakciót, amelynek keretében árva, vagy a frontvonalban élő donyecki gyerekeket segítenek meg. Barátai szerint soha, egy pillanatra sem merült fel benne, hogy elhagyja szenvedő hazáját, Donyecket.


Kapcsolódó:

Russia’s DPR parliament deputy Maria Pirogova dies during Donetsk shelling (euroweeklynews.com)

NATALIA NIKONOROVA TOOK PART IN THE "WISH TREE" CAMPAIGN (mid-dnr.su)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése