2022. december 2., péntek

Legalja - dr. Sucharit Bhakdit bíróság elé küldi a német kovidfasizmus, mert szerintük az Izrael kovidpolitikáját illető kritikája holokauszttagadás


Mégis bíróság elé küldik dr. Sucharit Bhakdit, az egyik legnevesebb kovidfasizmus elleni német szószólót, híres kovidoltás-szkeptikus sztárorvost. 

A kieli ügyészség, aki először vizsgálta Bhakdi holokauszttagadásért és antiszemetizmusért feljelentett cselekményeit, nem talált semmi kivetnivalót Bhakdi kijelentéseiben, amelyekben egy internetes videóban Izrael kovidfasiszta politikáját kritizálta és azokat a nemzetiszocializmus alatt elkövetett visszaélésekhez hasonlította.

A kieli ügyészség logikusan megállapította, hogy Bhakdi kijelentései magára Izrael államra vonatkoznak, és ennek az államnak a kovidpolitikájára, ezért nem merülhet fel sem antiszemitizmus, sem holokauszttagadás tényállása. 

A Schleswig-Holstein tartományi német ügyész azonban másként látja. Szerinte Bhakdi  tettét másképp kell értelmezni, valamint egy további cselekményt is felró a vádlottnak, miszerint egy kampányrendezvényen az izraeli kovidfasiszta intézkedéseket "végső megoldásnak" nevezte, ezzel pedig relativizálta a nemzetiszocializmus alatt elkövetett bűnöket, köztük a holokausztot. A tartományi ügyész három hónap letöltendő börtönt és pénzbírságot is kér a vádlottra, akinek ügyét átvette Kieltől és bíróság elé küldi.

Hab a tortán, hogy Bhakdi elveszítheti doktori titulusát is, a nyugdíjas mikrobiológustól ugyanis törvény szerint megvonható a doktori cím, amennyiben a tulajdonos "nem érdemes rá" az címet odaítélő egyetem szerint. 

Dr. Sucharit Bhakdi népszerű, a kovidfasizmust leleplező könyve, a "Koronavírus vaklárma" magyar nyelven is megvásárolható

Kapcsolódó:

Anti-Semitism: Bhakdi Charged With Incitement To Hatred (globeecho.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése