2021. szeptember 27., hétfő

Noll Szatmári Enikő beszámolója a miskolci orvosszakmai gyűlésről és kovidfasizmus elleni tüntetésről

 



"Orvosszakmai gyűlés, Miskolc, Szent István tér, 2021. szeptember 23. 16 órától 

 A demonstráció azzal kezdődött, hogy oltáskárosultak adatait és tüneteit olvasták be.

 Valamennyi adat, ami elhangzott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez hivatalosan be van küldve. 

 Az esemény szervezője Dr. Ormay Péter fogorvos, jogi végzettséggel is rendelkezik. 

Ő Wass Albert soraival köszöntötte a jelenlevőket: 
 „Ne félj, ne bújj, ne fuss sehova! Markold szorosan tieid kezét, s ha veszedelem dübörög ajtód előtt: Nyugodtan nézz a szemébe. A tisztákat és erőseket elkerüli a vész. Emberséggel küzdj a sorsodért, hogy megérdemeld a felkelő napot. Törvény a világban, hogy aki nem tud harcolni önmagáért, az nem való arra, hogy éljen!” 

 Dr. Ormay Péter külön kiemelte, hogy a Pfizer is kérte, hogy a gyerekek oltására a vakcinát csak most fejleszti, a jelenleg meglévő vakcina nem alkalmas arra, hogy gyerekeket oltsanak vele. 

 Az oltási protokollt erősen bírálta, ugyanakkor a kritika mellett a helyes alkalmazásra is javaslatot tett. Ezután azzal folytatta: ”Orvos vagyok, gyógyítani akarok. Meggyógyítani az egészségügy bajait, a Kamarák kórságait! Ez a hivatásom, ezért vagyunk orvosok!” A doktor úr társai nevében is elmondta, hogy a Magyar Orvosi Kamara nem képviseli a tagok érdekeit. 

A Kamara etikátlan, mert törvénytelenségeket támogat és szakmával ellentétes törekvéseket reklámoz. Kérte, hogy a MOK fejezze be az oltások kötelezését az egészségügyisek körében, majd jelképesen felakasztotta az orvosi köpenyét és táskáját a fogasra. Ez azt szimbolizálta, hogy ilyen körülmények közt ő nem hajlandó ebben a munkakörben tovább dolgozni. 

 Ezután Dr. Pócs Alfréd főorvos, ortopéd-sebész szakorvos következett, aki orvosként azt vallja, hogy nemcsak test vagyunk, hanem lélek is és hogy mindenkinek meg kell engedni belátása szerint az oltást illető kérdést. Márcsak azért is, mert nyájimmunitást nem lehet elérni oltások által, csak azáltal, ha átestünk a betegségen. Az immunrendszerünkön van a hangsúly, nem az oltásokon. A betegellátás jelenleg szünetel és diszkriminál. Ezért sokkal többen meghalnak, mint kellene. A főorvos úr, a Haves megyei kamara elnöke nem tartja szakmainak azt, hogy járványidőben oltannak. Az emberi törvények alábbvalóak az isteni törvényeknél. A rendőrségnek, a katonaságnak és az egészségügynek is kötelessége megtagadni az életellenes törvények kivitelezését. 

 Őt Kopcsó Ildikó egészségügyi dolgozó követte, aki Miskolc egyik tagkórházában dolgozik, első és egyben egyetlen munkahelyén immáron több, mint 34 éve. Mégis erre a rendeletre ő most nem-et mond! Ildikó végigsorolja azokat a rendeleteket, amik csak korlaátoztak bennünket, de nem védtek a járvénytól. Több olyan esetet is tud, hogy oltás után egészségügyi gondok jelentkeztek. Ezekkel a szavakkal zárja a beszédét: ”Oltakozási kedv nincs, de erőszakkal tolják ránk az akaratukat, a hatalom döntéseit. Mi oltatlan egészségügyi dolgozók ellenállunk, még úgy is, hogy tudjuk, ezzel a döntésünkkel az állásunkat, a megélhetésünket veszítjük el. Az ellenünk hozott törvény zsarol, törvénytelen, diszkriminatív, demokrácia ellenes. Nem tiszteli a szabad akaratunkat. Egyre aggresszívebben lépnek fel velünk szemben, jogsértő kényszert akarnak ránk zúdítani. A zsarolás=bűncselekmény. Semmi nem marad büntetlenül. Remélem majd találkozunk a bíróságon, a hamarosan létrejövő perek miatt!...mert senki ne gondolja, hogy az irányunk elleni szakciókat, csak úgy hagyni fogjuk. Milyen keresztény Magyarország az, ahol erőszakkal akarják érvényesíteni a saját akaratukat?”

 Ezt követően ő is felakasztotta a köpenyét jelképesen a fogasra. Voltak egészségügyi dolgozók, akiket a demonstráció előtt megfenyegettek, hogy bajuk lesz, ha beszélni mernek. Őket Dr. Fiszter Zsuzsanna ügyvédnő képiseli és a jogi helyzet felvázolása mellett felolvassa az egészségügyi dolgozók üzeneteit is. A szövegek végén felakaszt egy-egy köpenyt a fogasra jelképként az ápolók nevében, ez a tiltakozás jelképe. 

 Idézetek a beszédekből: ”Egészségügyis vagyok, 26 éve a kórház, a második otthonom, itt kezdtem pályafutásom. Sok élet született a kezeim között, és csodálatos érzes volt más emberek boldogságának részese lenni! Ez évben áthelyeztek a covid postoperatív őrző részlegére. Műtött beteget ápoltunk és támogattunk. Itt egy csodálatos emberekből álló csapat részese lehettem, akik a családjuk ellátása mellett életekért harcoltak legjobb tudásuk szerint. Senkit nem érdekelt, hogy oltott vagyok vagy oltatlan!? Nem vagyok vírustagadó és oltásellenes sem. Én csak egyszerű oltatlan egészségügyis, oltatlan ember vagyok, aki tájékozódik és olvas….. Születésnapomon kaptam kézhez a felszólítást. Tehát 15 nap és vége a pályafutásomnak - gondoltam magamban. Nem igazán tudom magam elképzelni máshol. Sajnálom, hogy vége.” 

 Egy másik üzenetből: ”Ha a mellékhatásoktól kidőlünk akkor nem lesz betegellátás, már ma is romokban hever…... Ha mi egészségügyi dolgozók most fejet hajtunk, akkor következnek a többiek, tanárok, kereskedelmi dolgozók, takarítók stb. Egy másik egészégügyistől: ”30 évet töltöttem el az egészségügyben, de soha semmire nem köteleztek . Vannak kollégák, akik a COVID alatt dolgoztak, volt, aki enyhe tünetekkel, volt, aki tünetek nélkül és volt, aki egyáltalán nem esett át a COVID-on. Látom azokat az ismerőseimet, rokonaimat, akik megkapták az oltást, azóta orvostól orvosig járnak, mert nem tudják mi a bajuk. Milyen vírus az, ami nyáron szabadságra megy, eltűnik a foci meccsekről, eltűnik a tűzijátékról, a pápa látogatásakor és a vadász kiállítás idejére?” 

 Noll-Szatmári Enikő anya, személyiségfejlesztő tréner, elmondja, hogy helytelen, ami most zajlik a vilagban, hogy a gyerekekre maszkot tesznek napi több órában, hogy a nők maszkban szülnek, hogy zsarolják és kényszeritik az oltásokat az egészségügyben, az orvosi egyetemeken, a munkahelyeken és az iskolákban. Ő azokra az orvosokra hallgat, akik rendelkeznek szakmai tudással, és ez alapján azt a döntést hozta, hogy nem oltatja be magát és a gyermekeit. Abban látja a megoldást, hogy a szakma összefog és feláll, ennek eredményeképpen a Magyar Orvosi Kamara, aki már most is joggal fél, visszakozni fog a politikai rendeleteivel, mert több száz, több ezer egészségügyi dolgozó képes változást előidézni! 

 Dr. Matyijcsik Sándor traumatológus szakorvos Zalaegerszegről jött ide. Elmondja, hogy létrehoznak egy egyesületet azoknak az egészégügyi dolgozóknak, akiket a Magyar Orvosi Kamara nem képvisel kellőképpen."

Kapcsolódó:

Tüntetés, orvosszakmai gyűlés Miskolcon - szegre akasztották az orvosi köpenyüket és táskájukat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése