2021. szeptember 20., hétfő

Szűcs Istvánt felidegelte, hogy az MTA elnöke, tudós létére óttást reklámoz, a fogyasztóvédelemhez fordult

Ezúttal Szűcs Istvánnak, a Szent Korona Igazsága csoport tagjának lett tele a hócipője a kovidnácik gátlástalan nyomulásával, panasszal fordult Budapest Főváros Kormányhivatalához, mint fogyasztóvédelmi hatósághoz, mert Freund Tamás "doktor", a Magyar Tudományos Akadémia elnöke  az óttást reklámozta egy, a "Magyarország Kormánya" nevű Facebook oldalon közzétett reklámban.

 

István a panaszában a 2006. évi CXVIII. tv. 17. § (2) bekezdés b) és g) pontjaira hivatkozik, amelyek kimondják: 

“(2) Az (1) bekezdés szerinti reklám nem tartalmazhat olyan utalást vagy kifejezést, amely 

b) a gyógyszer mellékhatások nélküli vagy biztos gyógyulást eredményező alkalmazhatóságának képzetét kelti, 

g) tudósok, egészségügyi szakemberek vagy ismert személyiségek ajánlását tartalmazza,” 

Freund Tamás "doktor" videóját megtekintve megállapítható, hogy semmilyen utalást nem tartalmaz az óttás mellékhatásaira, azt állítja, hogy a "védőoltások mind hatékonyak és biztonságosak", és ezzel a mellékhatások nélküli alkalmazhatóság képzetét, valamint a biztos gyógyulás képzetét kelti.

Ugyanakkor a wikipédiát böngészve megállapítható, hogy a fickó ún. "tudós", neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, és mivel a wikipédián cikk van róla, elvileg ismert személyiség is. 

Szűcs István teljes levele:


"Tisztelt Fogyasztóvédelem! 

Alulírott Szücs István, született ....................-én, lakcíme: ............
................................................, személyigazolvány száma: .................. panaszt teszek Freund Tamás neuróbiológus ellen, aki a nyilvánosságot használja arra, hogy olyan többszörösen megbüntetett cégek készítményeit reklámozza (pl. Pfizer, Moderna), mely kísérleti stádiumban lévő oltóanyagok (a gyógyszerkísérlet tényét még Dr. Szlávik János is elismerte a nyilvánosság előtt) mellékhatásaira egyáltalán nem hívja fel a figyelmet, hanem teljesen biztonságosnak állítja be azt. Freund Tamás mitől annyira biztos abban, hogy minden beoltott embernél ugyanaz a hatás jelentkezik? 

Ez a tény, hogy a gyógyszerkísérlet szóban forgó, laborokban előállított készítményeit biztonságosnak állítja be, mindenképpen eltér a valóságtól. Magyarország Kormánya (ez az illegálisan uralkodó szerv) nyilvánosan lehozta a hivatalos statisztikában, hogy magától az oltástól 441-en hunytak el. Ha ez az oltóanyag annyira biztonságos Freund Tamás szerint, akkor miért haltak meg 441-en? 

Hivatkozási alap (ebben a videóban látható Freund Tamás) : https://www.youtube.com/watch?v=bgEo7n_r9qQ 

Az alábbiak alapján teszem meg a panaszomat: A 2006. évi CXVIII. tv. 17. § (2) bekezdés b), g) pontjai kimondják: 
“(2) Az (1) bekezdés szerinti reklám nem tartalmazhat olyan utalást vagy kifejezést, amely b) a gyógyszer mellékhatások nélküli vagy biztos gyógyulást eredményező alkalmazhatóságának képzetét kelti, g) tudósok, egészségügyi szakemberek vagy ismert személyiségek ajánlását tartalmazza,” 

Kelt: Budapest, 2021. 09.20. 

Tisztelettel: Szücs István"

Kapcsolódó:

A szabolcsi fogyasztóvédelem szerint az "oltás" nem termék, hanem társadalmi összefogás. Komolyan. (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése