2021. szeptember 25., szombat

Óriásplakáton reklámozza az óttást Merkely, panaszt tett a Szent Korona Igazsága a baranyai fogyasztóvédelmi hivatalnál

Fogyasztóvédelmi panasszal fordultam, a Szent Korona Igazsága telegram és Facebook csoportok tagjaként, a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz, amely a Pécsen illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, mert egy, magát megnevezni nem kívánó forrás egy fényképet juttatott el hozzám egy pécsi útkereszteződésben található óriásplakátról, amelyen a kovidrezsimet hirdető Merkely Béla "oltást" reklámoz. A gyógyszerek reklámját szabályozó rendelkezések azonban egyértelműen tiltják a készítmények egészségügyi szakemberrel történő reklámját. 


Egy korábbi, hasonló panaszt a fogyasztóvédelem azzal az indokkal utasított el, hogy a reklámozott "oltás" nem termék, hanem "társadalmi összefogás" (bármi legyen is ennek a fogalomnak a jogi értelme), és így nem alkalmazhatóak rá a gyógyszerek reklámját szabályozó előírások. Éppen ezért ebbe a panaszomba belefoglaltam a Fővárosi Főügyészség NF. 2039/2021/4. sz. határozatát is, amelyet tiltott emberkísérlet elleni feljelentés tárgyában hozott az ügyészség, és amelyben azzal az indokkal utasítja el az tiltott emberkísérlet vádját, hogy az új koronavírusra alkalmazott védőoltások, azáltal, hogy ideiglenes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek, "forgalomba hozott gyógyszernek minősülnek" (nem kísérleti fázisban lévő gyógyszernek), azaz mindenképpen gyógyszernek.






A panaszminta bárki számára hozzáférhető itt.

Kapcsolódó:

A szabolcsi fogyasztóvédelem szerint az "oltás" nem termék, hanem társadalmi összefogás. Komolyan. (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 


Szűcs István is feljelentette Ormányt, üsse kő (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése