2024. szeptember 20., péntek

A Kúriánál támadtuk meg a népszavazási kezdeményezésünk elutasítását

Több, mint ötven népszavazási kezdeményezést nyújtottam már be közéleti tevékenységem során, és persze az összest elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, viszont ez az első alkalom, hogy a Kúriához kerüljön az ügy felülvizsgálatra. 

Mint ismeretes, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi közgyűlésén idén májusban elfogadásra kerültek az egészségügyi terrorszervezet által a Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok (IHR) elnevezésű nemzetközi szerződés legújabb módosításai, amelyek gyakorlatilag egy orwelli egészségügyi diktatúra alapjait teszik le.

Mindazon intézkedéssorozat, amit a kovid terror alatt átéltünk, gyenge bemelegítésként fog hatni akkor, amikor a WHO elnöke gyakorlatilag teljhatalommal lesz felruházva atekintetben, hogy mikor és mit nyilvánítson például világjárványnak, hol, mikor és milyen intézkedéscsomagot ajánljon, amit például a szolgai Magyarország nyilván azonnal el fog fogadni, és a cenzúra, azaz az ellenvélemények elhallgattása, azok büntetése is kötelezően előírt nemzetközi jogi szerződésből fakadó kötelezettség lesz. 

Mindezen módosítások elutasításáról nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Plandémia Mozgalom, amelyet szokás szerint a Nemzeti Választási Bizottság elkaszált, az összes eddigi kezdeményezésünkhöz hasonlóan. 

Most azonban úgy alakult, hogy bizonyos angyalszárnyaknak köszönhetően sikerült jogászt találni, aki a népszavazás kezdeményezőjének törvényben előírt kötelező jogi képviseletét ellátja, és a felülvizsgálati kérelmet benyújtja a Kúriánál.


Dióhéjban az ellenérveink:

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy az ügy tárgyát képező népszavazási kezdeményezés egy, már hatályos nemzetközi kötelezettség egyértelmű alakítására vonatkozik, ezért elutasította a kérés hitelesítését, amint arról az intézmény honlapján is tájékoztat. Ezeket a kötelezettségeket a NVB a WHO alapokmányából próbálta levezetni.

Iyen például az éves tagdíj fizetésének kötelezettsége. Megállapítható, hogy erről egyáltalán nem szólt a benyújtott népszavazási kezdeményezés. 

A NVB a WHO alkotmányának 20. cikkét is ilyen, már létező kötelezettségnek tekinti, azonban megállapítható, hogy a WHO alkotmány 20. cikk azt írja elő kötelezettségnek, hogy a tagállamok közöljék a főigazgatóval, hogy elfogadják-e avagy nem a WHO által elfogadott egyezményeket vagy megállapodásokat. Erről sem szól a benyújtott népszavazási kezdeményezés (szerk. megj. az ideit nem fogadjuk el, és ezt nyugodtan közölje Orbán Viktor Tedrossal, ha már ez a kötelezettsége). 

A WHO alkotmány 22. cikkét is felhozza a NVB, azonban az kifejezetten a 21. cikk végrehajtásának vonatkozásában ír elő nemzetközi kötelezettséget, éspedig azt a kötelezettséget, hogy a WHO főigazgatójának tudomására kell hozni, hogy elfogadják-e avagy nem a 21. cikk tárgykörébe tartozó szabályzatokat. Az idei IHR módosítások a WHO alkotmányának sem a 21., sem a 22. cikkére nem vonatkoznak, így az idei IHR módosításokról szóló népszavazási kezdeményezés sem vonatkozhat ezekre a WHO alkotmányi előírásokra. 

 

Kapcsolódó:

Az NVB szerint az 55 éve aláírt IHR idei módosításáról sem szabad népszavazni - a Kúriához fordulunk (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Készül az új világjárvány? Drámai fordulat a WHO-közgyűlésen! (videóval) (szakacsarpad.com)

2024. szeptember 19., csütörtök

Csíkcsicsó - egyelőre nem lesznek rovásírásos helységnévtáblák

Csak román nyelven, prefektusi nyomásra és többszöri telefonálgatás után, több, mint egy hónap késéssel válaszolt Péter Lukács csíkcsicsói polgármester arra a közérdekű bejelentésemre, amelyben azt kértem, hogy feliratoztassák rovásírással is a hivatalos helységnévtáblákat, arra való tekintettel, hogy Csíkcsicsóban a lakosság több, mint 20%-a magát székelynek vallotta a legutóbbi hivatalos népszámláláson.

Péter Lukács, az Erdélyi Magyar Szövetség politikusa, Csíkcsicsó polgármestere közölte, hogy szerinte, mivel a székely csak egy alkategóriája volt a magyarnak a népszámlálási íven, ezért hivatalosan úgy tekintik, hogy a székelyek nyelve a magyar, és magyarul feliratozva vannak a csíkcsicsói helységnévtáblák, tehát ő a törvényt betartotta.

A rovásírásos feliratozás tekintetében egyébként nem zárkózott el teljesen, azt közölte, amennyiben lesz rá anyagi keret, úgy a jövőben esetleg megvalósítható.



A székely kormány kommentje:

Annak, hogy a székely egy alkategóriája volt a magyarnak a népszámlálási metodológia szerint, semmi köze nincs az önazonossághoz, az identitáshoz való joghoz, ahhoz a joghoz, hogy valaki annak vallja magát, aminek csak akarja. Ez a jog az Emberi Jogok Európai Kartájának 9. cikkéből vezethető le, a meggyőződés és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságából. 

Péter Lukácsnak véleményünk szerint téves az álláspontja, a székelyek beszélt nyelve valóban szinte teljesen azonos a magyarok által beszélt nyelvvel, de egyrészt ez nem azt jelenti, hogy attól nem lehet a kettő két különböző etnikum, ugyanis a moldávok és a románok (flamandok-hollandok, vallonok-franciák, amerikaiak, írek, ausztrálok-angolok stb.) is szinte azonos nyelvet beszélnek, azonban mégis két népcsoport, két állammal. Azonban, míg a magyarok hivatalos írásmódja a latin írásjeles írásmód, a székely nyelv írott formája a székely rovásírás, ez pedig alapvető és jogilag is megragadható különbség a székelység és a magyarság nyelve között. 

Kapcsolódó:

A prefektushoz fordultam, mert Csíkcsicsó polgármestere nem méltatott válaszra a rovástáblák ügyében és a tetejébe a telefont se veszik fel (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 18., szerda

Nemzetgyűlést hirdetett a hős Bajna, majd persze megfutott

Közérdekű adatigénylésben kért ki információkat a székely kormány annak a nyilvános gyűlésnek az előzetes bejelentéséről, amelyet nevezett Bajna Levente és nevezett Baliga Csaba hirdettek ez év elején Facebook élő videókban.


Noha erre nem vettünk volna mérget, úgy tűnik, a Bajna vezette Székely Népi Egység Egyesület valóban tett le előzetes rendezvénybejelentést Marosvásárhely Polgármesteri Hivatalához, a Postarétre, a Székely Vértanúk Emlékművéhez, jövő év március 10-re, "Székely Nemzetgyűlés" elnevezésű nyilvános gyűlésre.

A dolog érdekessége, hogy a Székely Nemzeti Tanács minden évben pontosan ott és pontosan akkor szervezi az egyedüli valamirevaló rendezvényét, a Székely Szabadság Napját. Közérdekű adatigénylésemre nyújtott válaszában a vásárhelyi polgármester tájékoztatott, hogy igen, a Székely Nemzeti Tanácsot hivatalosan megjelenítő Siculitas Egyesület is tett le rendezvénybejelentést ugyanarra az időpontra és ugyanarra a helyszínre.

Arra a kérdésemre, hogy mivel a gyülekezési törvény tiltja egy időben és ugyanazon a helyen két rendezvény megszervezését, így a két rendezvény közül melyiket engedélyezte és melyiket tiltotta be a hivatal, a polgármester azt válaszolta, hogy a két bejelentés jelenleg is az ezt eldöntő bizottság előtt van, akik még nem hoztak döntést. 

Magyarul, még egyáltalán nincs betiltva a jövő évi Székely Nemzetgyűlés a Postaréten (akár köztes megoldást is találhat a láttamozó bizottság, hogy senkinek ne sérüljön a gyülekezéshez való joga), de persze Bajna, önmagát sajnáltatva máris tájékoztatta a híveit, hogy nem szándékszik megszervezni a rendezvényt. 

A székely kormány senkinek nem vonja kétségbe azt a jogát, hogy székely nemzetgyűlést hívjon össze, amennyiben az illető székely, még akkor sem, hogy ez az illető pont Bajna, aki a Székely Köztársaságot nyilvánosan viccnek nevezte, azonban elítéljük és a Székely Nemzetgyűlés intézményének a lejáratásaként, a székelység újabb átveréseként értékeljük Bajnának ezt a visszalépését.  


Kapcsolódó:

A róni nem tudó Bajna visszafele húzza a szekeret - szerinte a rovásírás kulturális örökség, ezért nincs helye a hivatalos helységnévtáblákon, csak reklámtáblákon (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 17., kedd

Elit fideszes öccsét ragadta el a hirtelen halál, 48 évesen - oltott volt-e vajon?

A kovidfasiszta kormánypárt elitjéhez tartozó Potápi Árpád János posztolta ki, hogy "számukra minden előzmény nélkül" halálozott el öccse, Bajszi István,  miközben két fiát várta haza az edzésről, és a mentősök sem tudtak segíteni rajta.


Kapcsolódó:

Beoltatta magát értem is, elhunyt 44 évesen, kiért, vagy miért? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Az NVB szerint az 55 éve aláírt IHR idei módosításáról sem szabad népszavazni - a Kúriához fordulunk


Elutasította a Plandémia Mozgalom népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). 

A mozgalom arról nyújtott be népszavazási kezdeményezést, hogy az idén májusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 77. közgyűlése által elfogadott Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok (International Health Regulations, IHR) módosításait ne iktassa törvénybe Magyarország.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) több oldalas indoklásában részletesen bemutatta a WHO-ban Magyarország által betöltött tagság nemzetközi jogi hátterét. Eszerint 1948-ban került sor a WHO alkotmányának törvénybe iktatására, valamint 1969-ben került elfogadásra az IHR, amely akkor hat konkrét betegség - kolera, pestis, visszaeső láz, himlő, tífusz és sárgaláz - kitörésére vonatkozó bejelentési és karanténkötelezettségeket tartalmazott.

A  NVB tájékoztatott, hogy pontosan úgy, ahogy a 2022-es IHR módosításokat, a 2024-es IHR módosításokat is törvényben kell majd kihirdetni. 

A NVB megállapította, hogy Magyarország a WHO alkotmányának elfogadásával, és a szervezet további dokumentumainak aláírásával egy nemzetközi szerződés részesévé vált. 

A NVB megállapította, hogy az Alaptörvénybe foglalt tilalom, amely tiltja nemzetközi szerződésből fakadó kötelezettségről a nép közvetlen hatalomgyakorlását, azaz a népszavazást, kizárja a már hatályos nemzetközi szerződésekben foglalt kötelezettségvállalásoknak a jövőbeli alakításáról szóló népszavazásokat is (sic).

A NVB megállapította, hogy jelen ügy tárgyát képező népszavazási kezdeményezés egy, már hatályos nemzetközi kötelezettség egyértelmű alakítására vonatkozik, ezért elutasította a kérés hitelesítését, amint arról az intézmény honlapján is tájékoztat.









Szerk. megj.: Teljesen nonszensz és az önrendelkezési jogunknak, a nép szuverenitásának, a hatalom gyakorlásába való közvetlen beleszólásunknak a megcsúfolása ez a NVB döntés, amely 55 évvel ezelőtti nemzetközi jogi norma idei módosításába, és ezzel új, súlyos nemzetközi kötelezettségek vállalásába nem engedi beleszólni a magyar népet. 

Egy jogszabály nem lehet visszamenőleges hatályú, ezért az idei IHR módosítás sem érintheti az 1959-es IHR-t, amit Magyarország már elfogadott. A Plandémia Mozgalom viszont nem az 1959-es IHR-ről, hanem csupán annak 2024-es, még hatályban nem lévő módosításáról nyújtott be népszavazási kérelmet.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy újabb felháborító döntése a NVB-nak, amely ismételten megmutatta, hogy nem más, mint népszuverenitásunk, önrendelkezési jogunk, a nép közvetlen hatalomgyakorlási eszközének, a népszavazásnak a megfojtója, egy ócska, kormánypárt dominálta kirakatintézmény, amelynek semmilyen létjogosultsága nincsen mára, és amelyet azonnal fel kellene oszlatni, hogy a nép visszanyerhesse népszuverenitását, és a népszavazás szabad intézményén keresztül a közvetlen beleszólást a törvényalkotás folyamatába. 

Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy Orbán Viktornak öt népszavazásra egyszerre benyújtott kérdéséből ötöt fogadott el a NVB, de sem azelőtt, sem azután senkinek  nem hagyták jóvá a népszavazási kezdeményezését. 

Az elutasított népszavazási kezdeményezés tárgyában a Plandémia Mozgalom a Kúriához fordul jogorvoslatért. 

Kapcsolódó:

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Plandémia Mozgalom az IHR módosítások elutasításáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Hitelesítették Orbán Viktor népszavazási kérdéseit (index.hu)

A prefektushoz fordultam, mert Csíkcsicsó polgármestere nem méltatott válaszra a rovástáblák ügyében és a tetejébe a telefont se veszik fel

A Hargita Megyei Prefektushoz fordultam panasszal, mert a csíkcsicsói polgármester, Péter Lukács több, mint két hónap után sem válaszolt arra a közérdekű bejelentésemre, amelyben a csíkcsicsói hivatalos helységnévtáblák rovásírással való feliratozását kértem, arra való tekintettel, hogy Csíkcsicsó lakosságának 30,43%-a magát székelynek vallotta a legutóbbi népszámláláson. 

A prefektus válaszában arról tájékoztatott, hogy azonnal átiratban fordult a polgármesterhez, hogy teljesítse kötelességét és küldje meg a választ, valamint azt is közölte a polgármesterrel, hogy amennyiben nem küldi, akkor fegyelmi eljárás is indítható ellene.

A prefektus engem arról tájékoztatott, hogy a törvény szerint nincs alá és fölérendelési viszony a prefektusi hivatal és az önkormányzatok között, ezért ő sem bírságot nem tud kiszabni a polgármesterre, sem fegyelmi eljárást nem indíthat hivatalból (gondolom ezt azért közölte, hogy majd én kérjem a fegyelmi eljárás megindítását, mert ő nem tudja).

Péter Lukács az Erdélyi Magyar Szövetség nevű politikai tömörülés tagjaként szerzett polgármesteri mandátumot Csíkcsicsóban, ez a tömörülés elvileg jobbra van a politikai palettán az RMDSZ-től, azonban ez a köztisztviselői megbízatáshoz való hozzáállásukban egyáltalán nem észrevehető, a hivatalos e-mail címre benyújtott hivatalos közérdekű bejelentésre a mai napig nem válaszoltak, és a hivatalos, a honlapjukon megadott számon hívott telefont se igazán veszik fel munkaidőben sem. 


A prefektus, Petres Sándor korrekt válaszának egyetlen szépséghibája, hogy nem magyar nyelven van, szerintem ezt még ki kell harcolni, hogy a prefektus is, a székely megyékben, pláne hogy ő is magyar vagy székely nemzetiségű, kérésre a magyar nyelvet is használja a kommunikációjában (itt a kérés most elmaradt magyar nyelven, úgy emlékszem, hogy egyszer próbálkoztam volt, de nem válaszoltak magyarul). 


 


 Kapcsolódó:

Immár megvan a törvényes alap, ezért rovásírásos helységnévtáblát követel a székely kormány Csíkcsicsóban (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 16., hétfő

Nem érdemel méltánylást a gyerekek élethez való joga Hüllő Cecíliáék ügyvédje szerint

Akár azt is mondhatta volna, hogy az elnöki kegyelemmel szabadon engedett másodpedofilok országában a közjószágnak nincs élethez való joga - felháborító érvet hozott fel az egyik, az NNGYK által megbízott ördögügyvédje a bíróságon ma Kaposváron. 

A somogyi vármegyeszékelyen annak a 13 éves kissrácnak az ügyét tárgyalták a mai nap során, aki nem akarta felvenni a Hepatitis B injekciót, erre azonban az állam mindenképpen kényszeríteni szándékszik őt, kötelező oltás címszó alatt. 

A kissrácot dr.Mihalik Angelika és dr. Pál-Szántó Ágnes védik, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pedig harmadik félként szállt be a perbe a két alperes, egy iskolaorvos és egy oltási tanácsadó oldalán. A kovidfasiszta boszorkány, Hüller Cecília "tisztifőorvos" egy egészségügyi szakjogász ügyvédi irodát és egy nemzetközi ügyvédi irodát vonultatott fel a 13 éves kissrác ellen. 

A oltásterroristák által felvonultatott ügyvédi nehéztüzérség egyik tagja áperté kijelentette: "a felperes élethez való joga nem különös méltánylást érdemlő magánérdek".

A tárgyalásról és a felháborító esetről dr. Mihalik Angelika tájékoztatott egy posztban.


Kapcsolódó:

Mihalik Angelika kimoderált posztja a holnapi tárgyalásról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 14., szombat

Korondot is felszólította a székely kormány, hogy helyezze vissza a hivatalos rovásírásos helységnévtábláit, ha akarja

Az új közigazgatási kódex megengedi, hogy olyan településeken is lehessen használni az illető nemzeti kisebbség nyelvét, amely nemzeti kisebbség nem éri el az illető településen a 20%-ot. Ehhez a jogszabály szerint önkormányzati határozat szükséges. 

Éppen ezért a rovásírással feliratozott, hivatalos helységnévtábla Korond esetében sem lehetetlen most már, noha a településen mindössze 95 székely él, a teljes lakosság csupán 1,5%-a.

Érdekesség, hogy Korond megpróbálkozott egyszer a hivatalos helységnévtáblák rovásírásos feliratozásával, akkor Hargita megye prefektusa, az akkori jogszabályt megszorító módon értelmezve átiratban szólította fel a települést a táblák eltávolítására, mert a székelység lélekszáma akkor sem érte el a 20%-ot a településen. 

A székely kormány tehát Korond felé is közérdekű bejelentéssel fordult, hogy amennyiben óhajtják, úgy most már nincs akadálya a rovásírással feliratozott hivatalos helységnévtábláknak, csak önkormányzati határozatot kell hozni róla.

A székely kormány egyúttal elégedetlenségét is kifejezi a korondi székelység alacsony száma miatt, úgy néz ki, a székely kormányzati propaganda nem ütötte át a korondiak ingerküszöbét, és ők továbbra sem vallják magukat székelynek.


Kapcsolódó:

Hivatalos, rovásírással is feliratozott helységnévtáblái is lehetnének Csíkszeredának, csak politikai akarat kell hozzá (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Beoltatta magát értem is, elhunyt 44 évesen, kiért, vagy miért?

 



Kapcsolódó:

Müller Cecíliától kérdem, hogy a szűrővizsgálatok egészségügyi beavatkozásnak számítanak-e

Közérdekű adatigénylésben fordult a vásárosnaményi Mi hazánk az országos tisztifőorvoshoz, Müller Cecíliához, azt kérdeztük meg tőle, hogy a januártól elvileg kötelezővé tett szűrővizsgálatok egészségügyi beavatkozásnak, esetleg invazív egészségügyi beavatkozásnak számítanak-e.



Kapcsolódó:

Panasz a kötelező szűrővizsgálatok miatt tett feljelentésem elutasítása miatt - mióta nem beavatkozás mondjuk egy mammográfia? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 13., péntek

Dr. Selyem Melinda ügyész gyakorlatilag indok nélkül utasította el a kötelező szűrővizsgálatok ügyében tett panaszomat

A vásárosnaményi Mi hazánk tagjaként tettem feljelentést a kötelező szűrővizsgálatok ellen, emberiesség elleni bűncselekmények tárgyában, azzal érvelve, hogy a szűrővizsgálatok egészségügyi beavatkozások, és az oviedói egyezmény tiltja a beleegyezés nélküli, azaz kötelező egészségügyi beavatkozásokat.

A feljelentést vizsgáló készenléti rendőrség azzal utasította el a feljelentést, hogy szerintük a kötelezővé tett szűrővizsgálatok nem minősülnek egészségügyi beavatkozásnak. 

Ezt a határozatot támadtam meg a fővárosi főügyészségen azzal, hogy már az egészségügyi törvény is egyértelműsíti, hogy mi az egészségügyi beavatkozás, sőt, mi az invazív egészségügyi beavatkozás.

Továbbá az oviedói egyezmény magyarázata is leszögezi, hogy az oviedói egyezmény vonatkozásában az egészségügyi beavatkozás fogalmát a lehető legtágabban kell értelmezni, konkrétan minden egyes orvosi aktus, amelynek célja a megelőzés, diagnosztizálás, a kezelés, a gyógyulás és a kutatás, egészségügyi beavatkozásnak számít. 

Rövid elutasító határozatában a fővárosi főügyészség, konkrétan dr. Selyem Melinda ügyész úgy döntött, hogy az ügyet vizsgáló rendőrség szakszerűen, a törvényeket helyesen értelmezve járt el, ezért a panasz nem alapos, és elutasításra kerül. Az ügyésznő a panaszban felsorolt egyetlen ellenérvemet sem véleményezte vagy vizsgálta. 




Kapcsolódó:

Panasz a kötelező szűrővizsgálatok miatt tett feljelentésem elutasítása miatt - mióta nem beavatkozás mondjuk egy mammográfia? (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 11., szerda

Feliratozzák rovásírással is Hargita megye összes megyehatár-jelző tábláját!


Közérdekű bejelentésben fordult a vásárosnaményi Mi Hazánk Mozgalom Hargita Megye Önkormányzatához, bejelentésünket Borboly Csabának, a megyei önkormányzat elnökének címezve. 

Bejelentésünkben tájékoztattuk a megye vezetőségét, hogy a legutóbbi népszámlálás alkalmával Hargita megye 12,57%-a magát székely nemzetiségűnek vallotta, éppen ezért kérjük, hogy a székely megye összes hivatalos megyehatár-jelző tábláját rovásírással is feliratozzák. 

Borboly Csabát és a megyei tanácsot arról is tájékoztattuk, hogy az új közigazgatási kódex lehetőséget teremt az illető kisebbség nyelvének (írásmódjának) használatára még akkor is, ha az a kisebbség nem éri el a 20%-ot a lakosság lélekszámából, csak ebben az esetben szükséges egy erre vonatkozó önkormányzati határozat.





Kapcsolódó:

Rovásírás - Célba vesszük a vármegye táblákat is! (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 10., kedd

Hivatalos, rovásírással is feliratozott helységnévtáblái is lehetnének Csíkszeredának, csak politikai akarat kell hozzá


Lehetőség a történelmi igazságtételre és a székelység hivatalos megjelenítése a magyar és román nemzetiségek mellett a hivatalos helységnévtáblákon - ez a tétje annak a közérdekű bejelentésnek, amit Csíkszereda város önkormányzatához és kifejezetten Korodi Attila polgármesterhez is benyújtottam, és amelyben azt kérem, hogy a város feliratoztassa székely rovásírással is a hivatalos helységnévtábláit. 

Közérdekű bejelentésemben kifejezetten azt is felemlítem, hogy a város már egyszer elfogadott egy ilyen határozatot, azonban azt a prefektus bíróságon semmisíttette meg arra hivatkozva, hogy Csíkszeredában nem éri el a 20%-ot a székelyek számaránya.

Felhívom a figyelmet, hogy azóta a közigazgatási kódex kedvezően módosult, most már megengedő, és a 94. cikk (2) pont értelmében egy önkormányzati határozattal feliratoztathatóak például a helységnévtáblák az illető kisebbség nyelvén még akkor is, ha az adott kisebbség nem éri el a 20%-ot az adott településen. 

Ugyanakkor a lakosság is megtette, amit megtehetett, és a legutóbbi népszámlálás szerint már 13,37%-uk, összesen 4496 személy vallotta magát székelynek Csíkszeredában, közelítve a törvényben előírt 20%-hoz, amely fölött már kötelező lenne a hivatalos helységnévtáblák feliratoztatása az illető kisebbség, azaz a székelység írott nyelvén, azaz rovásírással. 


Mint ismert, Csíkszerede különleges kapcsolatban van a rovásírásos helységnévtáblákkal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjaként aláírásgyűjtést követően nyújtottam volt be helyi önkormányzati határozattervezetet Csíkszereda hivatalos helységnévtábláinak rovásírással is való feliratozásáért.

A határozattervezetet egyhangúlag fogadta el az önkormányzat, azonban már másnap megtámadta azt a prefektus, és még az Európai Emberi Jogi Bíróság sem adott igazat akkor a székelyeknek, nem lehetett a rovásírást hivatalosan is megjelentetni. 

Alternatív megoldásként akkor önerőből a Rovás Alapítvány Kárpát medencei egységes kinézetű, rovásírással feliratozott reklámpannóját állítottam fel Csíkszereda Udvarhely felőli bejáratánál, azonban azt pár napon belül ismeretlenek ellopták. 

Kapcsolódó:

Áll Csíkszereda rovástáblája (rovas.info)

Néhány napot állt csak a rovásírásos helynévtábla (szekelyhon.ro) 

Rovásírás - Célba vesszük a vármegye táblákat is!


Közérdekű adatigénylésben fordult a vásárosnaményi Mi hazánk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, amelyben a vármegyék határát jelző táblák jogállásáról érdeklődött, valamint megkérdeztük azt is, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határait jelző táblák rovásírással történő feliratozásához elég-e egy megyei közgyűlési határozat, vagy állami szinten kell róla dönteni. 


Kapcsolódó:

Lövétét is felkérte a székely kormány, hogy helyezzen ki hivatalos, rovásírással is feliratozott helységnévtáblákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 8., vasárnap

Bajna azt próbálta elhitetni, hogy én vetettem le a csíkpálfalvi rovás reklámpannót, lássuk, igaz-e

Közérdekű adatigénylésben kértem ki a Csíkpálfalva határában található, a Rovás Alapítvány egységes Kárpát medencei rovásírásos reklámpannó állítási mozgalmának részeként felállított rovásírásos reklámpannó sorsára vonatkozó információkat, miután nevezett Bajna Levente egy videójában azt próbálta sugallni, hogy közöm volna a reklámtábla esetleges eltávolításához. 


Egyúttal persze azt is megkérdeztem a polgármester úrtól, Ferencz Csabától, hogy tervezik-e a hivatalos helységnévtáblákat rovásírással is feliratozni, tekintve, hogy a legutóbbi népszámláláson a pálfalvi lakosság 11,38%-a magát székelynek vallotta, és a közigazgatási kódex újabban megengedi azokon a településeken is a kisebbségi nyelvek használatát, ahol az illető kisebbség aránya nem éri el a 20%-ot. 

Kapcsolódó:

A Rovás Alapítvány egységes kárpátmedencei rovástáblája Csíkpálfalván (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

A Szegedi Tudományegyetemet kérdezzük, hogy az általa követelt maszkok rendelkeznek-e EK típustanúsítvánnyal

Mint ismeretes, a Szegedi Tudományegyetem  (SZTE) Szent Györgyi Albert Klinikai Központ az ún. "szamárköhögés járvány" miatt maszkhordási kötelezettséget vezetett be a látogatók számára. 

Közérdekű adatigénylésünkre, amelyben arról kértünk tájékoztatót, hogy jogilag minek tekinti a látogatóktól megkövetelt maszkot a SZTE, azt a választ küldték, hogy az egészségügyi tv. 80. cikke alapján egyéni védőeszköznek, valamint tájékoztattak, hogy ha kifejtem bővebben a kérdést, akkor bővebben is fognak majd válaszolni.

A vásárosnaményi Mi hazánk tehát újabb közérdekű adatigénylésben fordult az egyetem vezetőségéhez, ezúttal bővebben kifejtettük a kérdést, és megkérdeztük, hogy az intézmény által követelt maszkok rendelkeznek-e az egyéni védőeszközök követelményeinek és megfelelőségének tanúsításáról szóló 18/2008.(XII.3) SZMM rendelet értelmében EK típustanúsítvánnyal és a szamárköhögés megelőzésére való alkalmasságot bizonyító EK típusvizsgálatot igazoló vizsgálati jegyzőkönyvvel. 

Továbbá az iránt is érdeklődik a Mi hazánk, hogy az intézmény a látogatók otthonról hozott maszkjai esetében is leellenőrzi-e ezeknek a követelményeknek a betartását.

 


Kapcsolódó:

SZTE: nincs adat a birtokunkban a maszk jogi meghatározásáról (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 5., csütörtök

Írt a szentegyházi polgármesteri hivatal, ők is szeretnének rovástáblát, valamilyent

Válaszolt a szentegyházi polgármesteri hivatal a Székely Köztársaság Kormányának arra a közérdekű bejelentésére, amelyben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a hegyi város jelenleg a legszékelyebb város a világon a maga 48,60%-os székely nemzetiségi lakosságarányával, a legutóbbi népszámlálási adatok szerint.


Ennek pedig az a következménye, hogy a hivatalos helységnévtáblákon a közigazgatási kódex értelmében szerepelnie kell a rovásírásnak is, mint a székely identitás, a székely írott nyelv megnyilvánulásának. 

Kérésünkre kissé megkésve, de a mai napon (telefonos megkeresésünk után) válaszolt Szentegyháza Polgármesteri Hivatala, mégpedig azt, hogy nagyra értékelik, hogy törődünk a település sorsával, és hogy rovástáblákra helyi igény is mutatkozik. 

Üröm az örömben, hogy valószínűleg reklámpannók kihelyezését fogják csak megszavazni az önkormányzatban, a kapott válaszlevél alapján. 

Kapcsolódó:

Szentegyháza 48,60%-al a legszékelyebb város a világon - megkértük a polgármestert, hogy rovással is feliratozzák a helységnévtáblákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 4., szerda

Emberkísérletbe kényszerítették a Föld lakosságát a kormányok? - megvan a Pfizer szerződés kitakaratlan formában

Biró Éva tette közzé a saját Facebook oldalán a Pfizer szerződést tartalmazó linket, amelynek 48. illetve 49. oldalán egyértelműen közölve van, hogy a szerződésben részes államok tudomásul veszik a következőket:

"A szerződő állam tudomásul veszi, hogy az oltás és az oltáshoz kapcsolódó anyagok, az összetevőik és alapanyagaik gyorsan kerültek kifejlesztésre, tekintettel a COVID-19 járványra, és továbbra is tanulmányozás alatt állanak, miután kiosztásra kerültek a szerződő államoknak. A szerződő államok továbbá tudomásul veszik azt is, hogy az oltás hosszú távú hatásai és hatékonysága nem ismert és az oltásoknak lehetnek olyan mellékhatásai, amelyek jelenleg nem ismertek."






Az egészségügyi törvény (eütv.) az orvostudományos kutatást (emberkísérletet) a következőképpen határozza meg a 157. cikkében: 

"157. § Az emberen végzett orvostudományi kutatás (a továbbiakban: kutatás) célja a betegségek kórismézésének, gyógykezelésének, megelőzésének és rehabilitációjának javítása, okainak és eredetének jobb megismerése, beleértve olyan beavatkozásokat és megfigyelési módozatokat is, amelyek eltérnek a megszokott egészségügyi ellátás során alkalmazottaktól, illetőleg, amelynek során még nem teljesen ismert és kivizsgált hatású tényezőket (hatóanyagok, anyagok, eszközök, eljárások, módszerek, körülmények, feltételek) alkalmaznak." 

Eszerint tehát az orvostudományos kutatás olyan beavatkozás, amelynek során még nem teljesen ismert és kivizsgált hatású tényezőket, pl. hatóanyagokat, anyagokat alkalmaznak. 

Megállapítható, hogy a Pfizer injekció egy olyan szer, a fenti szerződésben leszögezett információk alapján, amelynek hatásai nem teljesen ismertek illetve nem vizsgálták ki teljesen azokat. Definíció szerint tehát ezek alkalmazása orvostudományos kutatás az eütv. szerint. 

Márpedig aki beleegyezéshez kötött orvostudományos kutatást a jogosult beleegyezése nélkül végez, bűncselekményt követ el, egészségügyi önrendelkezési jog megsértése, btk. 218. cikk. A jogosult tehát nem csak abba kell beleegyezzen, hogy kap egy injekciót, hanem arról is kell tájékoztatni őt, hogy egy orvostudományos kutatás keretében kapja azt az injekciót. 

Mint talán emlékeztek, az emberkísérlet miatt tett feljelentésemet a rendőrség azzal az indokkal utasította el, hogy ugyan azzal mindenki tisztában van, hogy a hosszú távú hatásai nem ismertek a COVID injekcióknak, azonban a "szakértők" álláspontja, és itt Falus András ún. "immunológust" idézték a zsaruk, hogy "a vírus okozta betegségnél minden jobb". 

Az elutasító határozatot megtámadtam, az ügyészség pedig egy még cifrább elutasító magyarázatot adott, szerintük, mivel az Európai Bizottság (az Európai Gyógyszerügynökség, EMA kedvező ajánlása nyomán) ideiglenes forgalomba hozatali engedélyt adott ki az injekciókra, attól a pillanattól már nem számítanak kutatás alatt álló gyógyszereknek, hanem forgalomba hozott gyógyszereknek minősülnek, használatuk pedig így már nem kutatás, azaz nem emberkísérlet.

Kapcsolódó:
 
Noha a hosszú távú mellékhatásai valóban "bizonytalanok", nem emberkísérlet az mRNS "vakcina" az ügyész szerint (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

Hirtelen elhunyt valamelyik bíboros, így nem tudnak nyilatkozni a katolikusok a Carlos Maria Viganóval kapcsolatos kérdésemre

 


Kapcsolódó:

Egyházszakadás? A székely kormány a Magyar Püspöki Konferenciához fordult Carlos Maria Viganó ügyében (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

Lövétét is felkérte a székely kormány, hogy helyezzen ki hivatalos, rovásírással is feliratozott helységnévtáblákat

 


Közérdekű bejelentésben fordult a Székely Köztársaság Kormánya Lövéte Önkormányzatához, a polgármesternek címzett beadványban rovásírásos feliratokat kérünk a lövétei helységnévtáblákra. 

A helységnévtáblák rovásírásos feliratozásának az a jogi alapja, hogy 22,16%-os arányban vallotta magát székelynek a település lakossága, ezzel pedig meghaladták a törvény szabta 20%-os lakossági küszöböt, amely fölött már kötelező az illető kisebbség nyelvén (és írásmódjával) is feliratozni a helységnévtáblákat.  





A kérelemre annak az akciósorozatnak a keretében került sor, amelyet a Budapesti Székely Nemzetgyűlés fogadott el idén 2024 jún. 4-én a budapesti Hősök terén. 

Kapcsolódó: 


Szentegyháza 48,60%-al a legszékelyebb város a világon - megkértük a polgármestert, hogy rovással is feliratozzák a helységnévtáblákat (ruszinkarpatalja.blogspot.com)

2024. szeptember 3., kedd

Helységnévtábla kommandó - Székelyzsombor helységnévtábláinak magyar nyelvű (és rovásírásos) feliratozását kéri a székely kormány


A Brassó megyei Homoród község polgármesteri hivatalához fordult közérdekű bejelentésben a székely kormány. Bejelentésünkben felhívtuk a figyelmet arra, hogy közigazgatásilag a községhez tartozó Székelyzsombor település több, mint 20%-a magát magyarnak vallotta a legutóbbi népszámláláson, ezért jár nekik a magyar nyelvű feliratozás a község hivatalos helységnévtábláin. 

Továbbá azt is kérem a homoródi (román) polgármestertől, hogy vegye figyelembe azt is, hogy magának Homoród községnek is 19,70%-a magyar etnikumú a legutóbbi népszámlálás adatai szerint, ami ugyan egy minimálissal elmarad a kötelező 20%-tól, viszont a közigazgatási kódex leszögezi, hogy azokban az önkormányzatokban is van lehetőség használni a kisebbségek nyelveit, tetszés szerint, amelyekben nem éri el azok számaránya a 20%-ot. 

Ugyanerre a közigazgatási kódex előírásra hivatkozva azt is kérem a homoródi polgármestertől, hogy tekintettel arra a 9 személyre, akik a községben székelynek vallották magukat, a hivatalos helységnévtáblákon tüntessék fel akár Homoród, de legalább Székelyzsombor nevét rovásírással is. 



Kapcsolódó:

A székely kormány sikeresen feliratoztatta Gyimesbükk helységnévtábláját magyar nyelven, a törvénynek megfelelően (ruszinkarpatalja.blogspot.com) 

2024. szeptember 2., hétfő

Megdőlt egy mítosz - Csomafalva híres rovásírásos helységnévtáblái is pusztán reklámpannók, a község hivatalos helységnévtábláin nincsen rovásírás

Bajnának a Székely Köztársaságot és konkrétan engem gyalázó videójából egy apró részlet rávilágított arra, hogy a gyergyócsomafalvi polgármester, nevezett Márton László Szilárd konkrétan átvert engem hivatalos átiratban, mikor azt állította közérdekű bejelentésemre nyújtott válaszában, hogy Csomafalva helységnévtáblái évtizedek óta rovásírással is feliratozva vannak.

Bajna ugyanis elkottyintotta, hogy azok nem a hivatalos helységnévtáblák, hanem sima reklámpannók, és erről fényképeket is közölt. 




Természetesen azonnal az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordultam, és a Budapesti Székely Nemzetgyűlés idei határozatának értelmében, a Székely Köztársaság elnökeként követelem a rovásírásos helységelnevezés feltüntetését a hivatalos helységnévtáblákon, ráadásul a román alatt, viszont a magyar, latin betűs felirat felett, mivel Gyergyócsomafalva lakosságának túlnyomó része székely etnikumú.







Kapcsolódó:


A róni nem tudó Bajna visszafele húzza a szekeret - szerinte a rovásírás kulturális örökség, ezért nincs helye a hivatalos helységnévtáblákon, csak reklámtáblákon (ruszinkarpatalja.blogspot.com)